Výkaz peňažných tokov podľa IFRS pre malé a stredné podniky - Ješš, Michal, 1986-
Povinnou súčasťou účtovnej závierky zostavenej v súlade s Medzinárodnými štandardmi pre finančné vykazovanie (IFRS®) je Výkaz peňažných tokov, pričom táto povinnosť vyplýva z ustanovenia IAS 1 Prezentácia účtovnej závierky odseku 10. Pri aplikácii Medzinárodného štandardu finančného vykazovania pre malé a stredné podniky (IFRS® pre SME) je Výkaz peňažných tokov taktiež povinnou súčasťou účtovnej závierky zostavenej v súlade s týmto štandardom. Povinnosť zostavenia výkazu vyplýva z ustanovenia IFRS pre SME 3.17, ktorý sa zaoberá jednotlivými súčasťami účtovnej závierky.