O kultúrnom posolstve Proglasu - Kvapil, Roman, 1971-
Významné kultúrne výročie príchodu Konštantína a Metoda na Veľkú Moravu. Analýza vybraných veľkomoravských pamiatok z filozofického a duchovného hľadiska. Význam umeleckej, myšlienkovej a filozofickej podstaty prvej slovanskej básne Proglas.