Neuere Tendenzen in der deutschen Gegenwartssprache - Adamcová, Silvia, 1984-
Objasnenie niektorých moderných tendencií vo vývine nemeckého jazyka s cieľom prispieť k jeho lepšiemu spoznaniu. Ide o ortoepickú, morfosyntaktickú a lexikálnu rovinu nemčiny.