Základné vlastnosti osobnosti z pohľadu potrieb trhu práce - Matulčíková, Marta, 1964-
Formovanie osobnosti. Významné faktory ovplyvňujúce vývoj osobnosti a pracovnú úspešnosť. Empirická analýza požiadaviek zamestnávateľských subjektov na zamestnancov. Inteligenčné vlastnosti ako faktory pracovnej úspešnosti. Druhy myslenia. Vnímanie a intuícia. Pamäť. Požiadavky zamestnávateľských subjektov na druhy myslenia. Rozvíjané druhy myslenia školským vzdelávaním podľa jednotlivých stupňov.