Komparácia výučby informatiky na bakalárskom stupni štúdia v študijnom odbore Ekonomika a manažment podniku - Kokles, Mojmír
Výsledky porovnania študijných programov vybraných našich a zahraničných fakúlt z hľadiska štruktúry, ako aj obsahového zamerania analyzovaných predmetov: obsahový posun zahraničných škôl sa premieta predovšetkým do oblasti podnikových informačných systémov, komplexných IT riešení, implementovaní IS/IT a riadení podnikovej informatiky. Na našich fakultách zameranie na podnikové informačné systémy je skôr orientované do záveru prvého stupňa štúdia, resp. na druhý stupeň štúdia. Naše zameranie predmetov v tejto oblasti v prvých ročníkoch štúdia sa tak zrejme viac sústreďuje na určité suplovanie úrovne štúdia v tomto smere na stredných školách a zjednotenie úrovne poznatkov a zručností u študentov prijímaných na štúdium na vysokých školách.