Náklady vlastného kapitálu v globálnom prostredí - Gavláková, Petra
Náklady vlastného kapitálu sa označujú pojmom Equity Risk Premium (ERP) alebo aj Market Risk Premium (MRP). Vyjadrujú dodatočný výnos, ktorý vyžadujú investori ako kompenzáciu za investovanie do rizikového kapitálu, a teda rizikovú prémiu. Metódy a spôsoby odhadu nákladov vlastného kapitálu.