Návrh údajovej základne - normalizácia - Ondrášová, Iveta
V príspevku sa na dvoch príkladoch opisuje normalizácia databázy, technika rozdelenia údajov do celkov, ktorá redukuje redundanciu a nevhodnú závislosť dát, ale predovšetkým zaisťuje spoľahlivosť spracovania údajov. V jednotlivých krokoch, normálnych formách sa poukazuje na nevýhody a s tým spojené problémy pri práci s takou databázou, ktorá ešte nepodlieha úplnej normalizácii. Normalizácia databázy je dôležitý krok pri návrhu, vývoji a implementovaní nového informačného systému, ako aj spätnej analýzy existujúeho návrhu informačného systému.