Unbundling ako nástroj liberalizácie trhov sieťových odvetví - Janošková, Katarína
Unbundling možno definovať ako proces oddelenia jednotlivých článkov produkčného reťazca v odvetví elektroenergetiky a plynárenstva. Proces a druhy unbundlingu, ktoré je možné v praxi zrealizovať viacerými spôsobmi, a s ktorými sa môžeme stretnúť, či už v praktickej alebo teoretickej rovine. Smernice 2003/54/ES (elektroenergetika), 2003/5 5/ES (plynárenstvo), 2009/73/ES a 2009/72/ES, návrh k vlastníckemu unbundlingu. Základné formy unbundlingu.