Terminologie in der Fachsprache der Geschichte - Popelková, Ingrid, 1970-
Odborný jazyk slovenských dejín sa vyznačuje nejednotnou terminológiou. Historici (a aj prekladatelia) majú na výber často viaceré termíny, pretože slovenské dejiny a ich terminológia sa nevyznačujú typickými vlastnosťami, ku ktorým patrí predovšetkým jednoznačnosť termínov. Autorka si preto v príspevku kladie otázku, či v súvislosti s odborným jazykom slovenských dejín možno hovoriť o termínoch (v užšom alebo širšom zmysle) alebo iba o odborných slovách.