Autentickosť vo výučbe cudzích jazykov - Kunovská, Ingrid, 1976-
V rámci výučby a štúdia cudzích jazykov zohrávajú významnú úlohu učebné materiály s aktuálnymi a autentickými textami. Používaním autentických textov pri výučbe cudzích jazykov sa podporuje rozvoj jazykových kompetencií študentov, sprostredkovávajú sa im v originálnej podobe nové, aktuálne informácie a poznatky o danej cudzej krajine a jej kultúre. Integráciou autentických materiálov z rôznych učebných oblastí – jazykových, krajinovedných a interkultúrnych je možné podporiť efektivitu a dosiahnutie stanovených cieľov v rámci cudzojazyčného vyučovania.