Význam anglického jazyka v procese globalizácie - Pašková, Hana
Dôležitosť anglického jazyka v procese globalizácie. Angličtina sa stala globálnym jazykom biznisu. Stále viac nadnárodných spoločností zavádza angličtinu ako spoločný firemný jazyk. Celosvetové rozšírenie anglického jazyka má pozitívne ako aj negatívne dôsledky. Dominantná pozícia anglického jazyka zväčšuje nerovnosti založené na stupni jeho ovládania a vyvoláva obavy z toho, aké dôsledky bude mať tento proces na iné kultúry a jazyky ako aj strach z nadradenosti anglického jazyka a z toho vyplývajúcich dopadov na národnú a kultúrnu identitu jednotlivých krajín.