Faktory vplyvu na výkonnosť podnikov - Beslerová, Stela
Príspevok poukazuje na faktory ovplyvňujúce výkonnosť podniku, na základe publikovaných výskumov. Hodnotenie výkonnosti podniku, pojem výkonnosť podniku. Vývoj ukazovateľov finančnej výkonnosti podnikov. Aktuálne vývojové tendencie vo využívaní jednotlivých ukazovateľov. Vstupom do Európskej únie sa začali zvyšovať nároky na výkonnosť jednotlivých slovenských podnikov, keďže len jej zvyšovaním si mohli udržať svoju konkurencieschopnosť. Tento stav pretrváva až do dnes.