Európsky fond na prispôsobenie sa globalizácii a jeho fungovanie - Nováčková, Daniela
Analýza pôsobenia Európskeho fondu na prispôsobenie sa globalizácii, ktorý je novým nástrojom na podporu pracovníkov prepustených z práce v dôsledku hospodárskej krízy a globalizácie obchodu. Uvedený fond sa stal nástrojom intervencie v čase krízy v súlade so zásadami solidarity a sociálnej spravodlivosti, pretože napomáha opätovnému začleneniu prepustených pracovníkov do pracovnoprávneho vzťahu.