Slovensko nebude mať na dôstojnú starobu - Záborský, Ján
Demografický skok po vojne a ďalší v 70. rokoch. Začiatok tzv. demografickej premeny už v roku 1800 a bude pokračovať zhruba do konca tohto storočia. Starnutie populácie. Zásahy štátov do reprodukčného správania. Zmena z kvantity na kvalitu v starostlivosti o deti. Úhrnná plodnosť v Európe. Obyvateľstvo SR podľa roku narodenia. Predikcia vývoja obyvateľstva SR. Financovanie starobných dôchodkov.