Syntetický heterodoxní makroekonomický model pro vysvětlení světové finanční a ekonomické krize - Bolotov, Ilya
Vybrané alternatívne teórie hospodárskeho cyklu a finančnej krízy. Rakúska teória hospodárskeho cyklu, Hayekov- Garrisonov model. Prístupy H. Minskyho a H.C. Simionsa v interpretácii Rockoffa a Kindlebergera. Niektoré poznatky marxistickej ekonómie, práce Fostera a Magdoffa.