Foreign language, cognitive learning and educational contexts - Hrdličková, Zuzana
Kognitívne učenie z praktického hľadiska. Kognitívne učenie, v širšom slova zmysle, by malo byť považované za oblasť zahrňujúcu popis mechanizmov učenia a konceptualizácie podstaty učenia. Avšak autorka sa zaoberá kognitívnym učením v užšom slova zmysle, ktorý zahŕňa popis kognitívnych mechanizmov a úvahy o ich možnom optimálnom využití vo vzdelávaní.