Ľudovít Štúr o priemysle, kapitalizme a komunizme - Holec, Roman
Intelektuálne elity v štúrovských časoch. Modernizácia, dopravná infraštruktúra krajiny a industrializácia Uhorska z pohľadu Ľudovíta Štúra a Petra Kellnera Hostinského.