Inventarizácia v organizáciách štátnej správy a samosprávy - Majorová, Miriam
Koniec účtovného obdobia sa v organizáciách štátnej správy a samosprávy už tradične spája s inventarizáciou, ktorá sa považuje za základný predpoklad pre zostavenie účtovnej závierky. Výsledok inventarizácie je však využiteľný nielen pre účtovníctvo, aby účtovná závierka poskytovala verný a pravdivý obraz o skutočnostiach, ktoré sú predmetom účtovníctva, ale aj pre správu majetku štátu, obce, vyššieho územného celku a jeho ochranu.