Zabezpečenie práv a povinností podľa Zákonníka práce - Mičudová, Tatiana
So vznikom pracovnoprávneho vzťahu vznikajú aj práva a povinnosti oboch účastníkov pracovného pomeru, t. j. zamestnávateľa a zamestnanca. Tieto práva a povinnosti z pracovnoprávnych vzťahov možno zabezpečiť tzv. zabezpečovacími prostriedkami. Prehľad dostupných zabezpečovacích inštitútov, ktoré upravuje Zákonník práce.