Služby sociálnej pomoci a oslobodenie od DPH - Dobšovič, Dušan
Zo sociálnych dôvodov sú oslobodené od dane z pridanej hodnoty služby sociálnej pomoci a služby súvisiace s ochranou detí a mládeže podľa zákona č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní v z. n. p. , ktoré sú poskytované v zariadeniach sociálnych služieb. Ide o služby sociálnej pomoci definované v § 30 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p.