Daňové odpisovanie hmotného majetku - Dropčová, Marta
Podľa ust. § 22 ods. 1 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. sa odpisovaním rozumie postupné zahrňovanie odpisov z hmotného majetku a z nehmotného majetku do daňových výdavkov, ktorý je účtovaný podľa účtovných predpisov (zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p.) alebo evidovaný podľa § 6 ods. 11 ZDP alebo 14 ZDP a je používaný na zabezpečenie zdaniteľných príjmov.