Komentár k zákonu o obmedzení platieb v hotovosti s príkladmi - Klabníková, Klára
Jedným z opatrení zameraných proti daňovým podvodom a daňovým únikom na roky 2012-2016 a za účelom vytvorenia podmienok na zabezpečenie stabilného a transparentného ekonomického prostredia súčasnej vlády SR je obmedzenie platieb v hotovosti medzi podnikateľmi ako aj medzi fyzickými osobami nepodnikateľmi navzájom.