Vplyvové investovanie: peniaze v službách dobrých vecí ako ho dostať z periférie do centra záujmu?
Vplyvové, niekedy aj dopadové investovanie – impact investing – je investičný prístup, ktorý sa snaží súčasne o generovanie finančných výnosov aj (merateľného) pozitívneho sociálneho alebo environmentálneho efektu. Správa WEF ho víta ako rozvíjajúci sa faktor s potenciálom vyhnúť sa kľúčovým nedostatkom tradičných finančných trhov.