Aplikácia bodu indiferencie v nefinančnom podniku - Šrenkel, Ľudovít
V predchádzajúcom čísle bolo uvedené, že pre výpočet bodu indiferencie pri akciových spoločnostiach, ktorých základné imanie je tvorené akciami s rôznymi menovitými hodnotami a pri spoločnostiach s r. o. je vhodné vychádzať z ukazovateľa ROE. Ukážka toho, ako táto metóda reaguje na rôzne situácie, keď dochádza k zmenám v štruktúre zdrojov financovania v prípadoch, keď podnik využíva na financovanie svojich potrieb okrem základného imania aj ostatné zložky vlastného imania alebo úročené a neúročené cudzie zdroje.