Východiská pre tvorbu študijných programov pre zabezpečenie potreby rozvoja ekonomických vedomostí a podnikateľských zručností študentov v neekonomických študijných programoch II. stupňa vysokoškolského štúdia - Krištofík, Stanislav, 1959-
Neuplatniteľnosť sa absolventov viacerých humanitných odborov vytvárajú tlak na potrebu zmien v štruktúre študijných odborov a najmä počtov študentov, ktorí tieto študijné odbory absolvujú. Zároveň vzniká potreba zabezpečenia základnej ekonomickej a finančnej gramotnosti absolventov neekonomických študijných odborov. Zvládnutie tejto otázky môže vytvoriť lepšie podmienky pre uplatnenie sa na trhu práce a tým zabezpečenia svojej ekonomickej nezávislosti.