Turecká zahraničná politika v súčasnosti globalizácia a ideologická transformácia tureckej zahraničnej politiky - Čech, Ľubomír, 1955-
Zmeny v tureckej zahraničnej politike pod vplyvom proislamskej strany AKP (Strana spravodlivosti a rozvoja) po roku 2002. Štyri základné línie súčasnej zahraničnej politiky Turecka, blízkovýchodná politika Turecka.