Poznámky k inštitucionálnej analýze kontraktov - Bačišin, Vladimír
Analýza kontraktov v trhovej ekonomike zakladajúca sa na novej inštitucionálnej teórii. Rozlišuje tri typy kontraktov - klasický, neoklasický a implicitný (vzťahový). Daná typológia je založená na charakteristikách, ktoré sú vlastné stranám kontraktu, takých ako vzťah k riziku, dĺžka trvania účinnosti kontraktu, spôsoby a subjekty riešiace konflikty.