Typológia finančných kríz - Kálovec, Marek
Systematická typológia kríz na základe analýzy popredných svetových teoretikov. Klasifikácia umožňuje diferencovať krízu vyvolanú makroekonomickou politikou, finančnou panikou, prasknutím špekulatívnej bubliny, morálnym hazardom a nadmernými pôžičkami. Rozdelenie na menovú a nákazovú krízu. Rozdiel medzi bankovou a dlhovou krízou.