Dezinvestície a nezamestnanosť - Darmo, Ľubomír, 1984-
Globálna hospodárska kríza negatívne ovplyvnila toky zahraničného kapitálu. Po predchádzajúcom boome priamych zahraničných investícií došlo k ich spomaleniu až k dezinvestíciám. Dezinvestície nielenže negatívne vplývajú na tvorbu hrubého domáceho produktu hostiteľskej krajiny, ale následne vedú k poklesu zamestnanosti.