Prechod absolventov zo školy na trh práce - Lennerová, Ivana, 1979-
Príspevok identifikuje faktory súvisiace s procesom tranzície zo školy na trh práce, analyzuje nezamestnanosť absolventov stredných a vysokých škôl v štruktúre podľa druhu školy regiónu a odboru vzdelávania, vyhodnocuje existujúce nástroje aktívnych opatrení trhu práce a v záujme načrtnutia možností zníženia rozsahu nezamestnanosti mladých ľudí, predkladá prístupy a riešenia v krajinách EU 27.