Manažment likvidity v kontextenovej európskej regulácie - Krčmár, Matej
Manažment likvidity finančných inštitúcií je oblasť, v ktorej svojho času platila nepísaná téza, že likvidita nemusí byť riadená na sektorovej úrovni, keďže likvidita v bankovom sektore vždy bola a vždy bude. Zjednodušene povedané, akékoľvek finančné aktíva budú na trhoch viac či menej likvidné. Tento predpoklad bol podporený predkrízovým rastom trhu aktív a veľmi ľahkým prístupom k získaniu financií za nízku cenu.