Honduras - tropická rozvojová krajina - Mydlová, Anna
Honduras - stredoamerická krajina, patrí medzi banánové republiky. Rozvojová krajina - výrazné sociálne rozdiely, chudoba, vysoký stupeň kriminality. Hospodárstvo je orientované prevažne na poľnohospodárstvo. Veľké prírodné a nerastné bohatstvo. Proces transformácie je pomalý. Krajina žije v politickom i ekonomickom chaose.