Migračná politika v časoch hospodárskej krízy - Mäsiar, Ondrej
Migrácia v Grécku, Španielsku, Taliansku, Portugalsku a Nemecku. Problém vysokej nezamestnanosti najmä mladých ľudí a nedostatok voľných pracovných miest krajinách južnej Európy. Migračné politiky krajín v čase krízy, otázky nelegálnej migrácie, obmedzenia prijímania prisťahovalcov a politika návratov. Spomalenie migrácie pod vplyvom reštriktívnych opatrení na trhoch práce.