Opodstatnenosť Maastrichtského inflačného kritéria - Novák, Marcel, 1979-
Každá krajina ašpirujúca na členstvo v eurozóne musí formálne spĺňať Maastrichtské konvergenčné kritériá. Maastrichtské kritérium - cenová stabilita, jeho opodstatnenosť. Plnenie inflačného kritéria v krajinách V4.