Ozbrojené sily Slovenskej republiky a ich podiel na zamestnávaní mladej generácie - Nekoranec, Jaroslav
Podstatnú časť nezamestnaných v Slovenskej republike tvoria mladí ľudia, ktorí si po absolvovaní strednej či vysokej školy pomerne ťažko nachádzajú zamestnanie. Jedným z potenciálnych zamestnávateľov sú aj Ozbrojené sily Slovenskej republiky. Profesionalizácia OS SR umožnila, aby do jej radov na určitú dobu vstupovali práve mladí ľudia. Zmena zákonov o profesionálnej službe vojakov umožnuje, aby sa vojenské povolanie stalo opäť celoživotným povolaním. Zmierniť dopady nezamestnanosti určitých skupín mladých ľudí budú môcť aj navrhované pilotné projekty, ktoré umožnia záujemcom absolvovanie dobrovoľnej vojenskej služby, ako aj vstup do aktívnych záloh. Služba v týchto aktivitách by bola odmeňovaná a kompenzovaná podľa presne vymedzených pravidiel. Aj týmto spôsobom možno udržať či podnietiť mladých ľudí k tomu, aby získali a nestratili pracovné návyky.