Meniaci sa charakter moci v medzinárodných vzťahoch - Meričková, Laura
Mäkká moc je v medzinárodných vzťahoch od začiatku 90. rokov etablovaným pojmom. Avšak daný koncept nie je dostatočne definovaný a prináša ďalšie možnosti na jeho hlbšie skúmanie. Analýza dostupných názorov a teórií o mäkkej moci. Kritériá a návrh modelov, ktoré by charakterizovali rôzne prístupy k mäkkej moci. Význam týchto modelov je najmä kategorizácia jednotlivých prístupov, ktoré by sprehľadnili rozdiely medzi nimi a slúžili by ako východiská k ďalšiemu skúmaniu, vrátane skúmania verejnej diplomacie.