Fázy životného cyklu malware - Bolek, Vladimír, 1988-
Malware - škodlivý, nežiaduci a obťažujúci softvér, ktorého cieľom je vniknutie, poškodenie systému. Príspevok prezentuje jednotlivé kategórie škodlivých programov, ktoré vznikli na základe spoločných čŕt a typológie malware. Charakterizované sú aj fázy životného cyklu malware. Pomocou metód popisnej štatistiky je opisne, ale i graficky podaný vývoj počtu infiltrácií jednotlivých typov malware v druhom kvartáli roku 2013 v porovnaní s predchádzajúcimi obdobiami. V závere príspevku je načrtnutá predikcia vývoja infiltrácií.