Podpora transformačného procesu pomocou ERP systémov - Černý, Matej, 1982-
Aby firmy pokryli v čo najširšom spektre všetky svoje činnosti, implementujú podnikové informačné systémy (ERP – Enterprise Resource Planning). Proces tvorby podnikového výkonu a produkčné faktory. Činnosti podnikového transformačného procesu a ich väzby. ERP - čiže podnikové plánovanie zdrojov je počítačový informačný systém, ktorý pokrýva všetky funkcie organizácie. Jadrom ERP je centrálna databáza, v ktorej sú ukladané všetky podnikové informačné záznamy. Touto centralizáciou je zabezpečený tok informácií všetkým podnikovým oddeleniam. Tiež vplýva na medzipodnikové vzťahy s dodávateľmi a odberateľmi cez systémy ako sú Supply Chain Management a Customer Relations Management.