Vymáhanie pohľadávok - ako ich efektívne vymôcť? - Divincová, Alexandra
Autorka sa zameriava na spôsoby vymáhania pohľadávok a poukazuje na ich jednotlivé pozitívne či negatívne stránky. Najvhodnejšou alternatívou sa javí mimosúdna cesta, ktorá zohľadňuje a nenarúša do takej veľkej miery osobné vzťahy s dotknutými subjektmi. Najúčinnejšia je však prevencia, dôkladné preverovanie bonity obchodných partnerov, evidencia a monitorovanie pohľadávok a intervaly ich uhrádzania, poistenie pohľadávok, uzatváranie zmlúv, ktorým predchádza preverenie finančnej situácie potenciálnych partnerov z dostupných zdrojov a v neposlednom rade sledovanie vývoja a trendov na trhu. Nekalé praktiky vymáhačov.