Vývoj systému rýchlej výmeny informácií o rizikových potravinách na trhu - Lacková, Alica
V rámci Európskej únie existuje viacero systémov zaisťujúcich bezpečnosť produktov. Rýchly výstražný systém pre potraviny a krmivá - RASFF. Analýza, formovanie a funkčnosť systému od jeho vzniku až po súčasnosť. Ochrana spotrebiteľov je súčasťou trhovej ekonomiky štátu a spočíva vo vytvorení funkčného systému v oblasti spotrebiteľskej politiky so zameraním na bezpečnosť a ochranu spotrebiteľa pred rizikami poškodenia zdravia.