Dynamický stochastický model všeobecnej rovnováhy malej otvorenej ekonomiky - Benkovič, Martin
Dynamické stochastické modely všeobecnej rovnováhy pre analýzu správania sa ekonomického systému patria v súčasnosti medzi štandardné a často využívané prístupy. DSGE modely popisujú ekonomický rast, vplyvy monetárnej a fiškálnej politiky v ekonomickom systéme. Výhoda DSGE modelov vychádza z použitia silných mikroekonomických základov.