SEPA - nová výzva pre korporátne podniky - Jančíková, Eva, 1960-
Projekt, ktorého cieľom je integrácia poskytovania jednotných podmienok pri uskutočňovaní najmä bezhotovostných platieb v eurách, bol nazvaný SEPA - Single euro payments area. Pôvodne bol projekt zameraný na retailové platby v eurách s cieľom zabezpečiť realizáciu platieb za rovnakých podmienok ako sa realizovali domáce platby. V posledných rokoch sa tento projekt stáva veľmi výhodným hlavne pre nadnárodné spoločnosti, ktoré budú môcť v plnej miere vyžiť realizáciu platobných služieb v rámci jednotného trhu.