Kontrola (ovládanie) ako základný princíp pre konsolidáciu podľa IFRS - Hornická, Renáta, 1977-
IFRS 10: Konsolidovaná účtovná závierka. Doterajší prístup k určeniu kontroly podľa IAS 27 a SIC-12 nahradený prístupom podľa IFRS 10. Základným princípom pre vznik povinnosti prezentovať konsolidovanú účtovnú závierku podľa IFRS je kontrola (ovládanie).