Perspectives of obtaining external corporate financing in the EU and sources of trade finance - Makarová, Miroslava, 1989-
Komplexný pohľad na zdroje financovania v EÚ a identifikácia alternatívnych možností financovania. Klasifikácia zdrojov financovania - bankové pôžičky, dlhopisy, akciové podiely, finančný leasing, forfaiting, faktoring a fondy EÚ. Analýza celkového dopadu globálnej krízy na dostupnosť fin. zdrojov a vplyv na špekulatívne finančné transakcie.