Problémy finančného manažmentu na začiatku 21. storočia - konflikt medzi racionalitou a iracionalitou - Markovič, Peter, 1974-
Poruchy na finančných a komoditných trhoch, zlyhávanie modelu bankového financovania. Porovnanie dvoch teórií: principal-agent-theory, stewardship-theory. Prienik behaviorálnej ekonómie do finančnej teórie.