International atomic energy agency and the Iran crisis - Žáková, Zuzana
Úloha Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) počas jadrovej krízy v Iráne sa ukázala byť dostatočne závažná. Napriek skutočnosti, že kompetencie MAAE nie vždy odrážajú jej požiadavky, MAAE bola dôležitým článkom v jej pokusoch o riešenie krízy v Iráne. Právne základy však neboli vždy splnené Iránom. Analýza vzťahu medzi MAAE a Iránom a ako sa tento vzťah vyvíjal počas jadrovej krízy v Iráne.