Kreatívna ekológia ako najvyšší stupeň interakcie medzi kreatívnou spoločnosťou a prostredím - Barta, Michal
Žiť v kreatívnej spoločnosti znamená žiť v spoločnosti, v ktorej sa prekračujú tradičné rámce a uzatvárajú sa partnerstvá medzi sektormi, jednotlivcami či skupinami, ktoré spolu bežne nekomunikujú. Takéto vzájomné prepájanie vedie v konečnom dôsledku k inováciám. V súčasnosti sa veľmi často pri definovaní tohto nového organizmu už používa nový termín kreatívna ekológia ako systém, ktorý v sebe integruje viacero zložiek a keď funguje v ideálnom prepojení, tak tvorí kreatívnu spoločnosť.