Manažment pohľadávok a kľúčové indikátory jeho výkonnosti - Divincová, Alexandra
Manažment pohľadávok predstavuje dôležitú súčasť riadenia prevádzkového kapitálu. Ide o rozsiahlu oblasť zaoberajúcu sa činnosťami od obdobia pred, počas a napokon po vzniku pohľadávok. Každej jednej etape by mala byť venovaná náležitá pozornosť počas celej doby životného cyklu podniku. Efektívne riadenie týchto právnych nárokov je kľúčovým predpokladom pre zabezpečenie finančnej stability podniku, z čoho následne vyplýva aj dosiahnutie perspektívnej platobnej morálky. Indikátory výkonnosti, ich význam.