Metódy tvorby a hodnotenia modelov predikcie zlyhania firiem - Faltus, Slavomír
Jednorozmerná a viacrozmerná diskriminačná analýza predstavuje základ prístupov k modelom predikcie zlyhania. V prvej časti je načrtnuté skúmanie prostredníctvom logistickej regresie, ktorej priekopníkom v modelovaní je Ohlson. Aktualizáciu daného konceptu predstavuje v nasledujúcej časti opísaný hazard model, ktorého najnovšou verziou je CHS model. Ďalšia časť sumarizuje dve najpoužívanejšie metódy hodnotenia modelov, CAP a ROC. Posledná časť je venovaná porovnaniu presnosti modelov spomínanými metódami.