Národný branding a verejná diplomacia: vzťah dvoch pojmov - Meričková, Laura
V rámci verejnej diplomacie ako širšej stratégie, ktorá sa snaží o politické ciele sa národný branding identifikuje ako nástroj zameriavajúci sa na ekonomické ciele. Pod verejnou diplomaciou rozumieme stratégiu národnej prezentácie, ktorá vychádza z iniciatívy vlády.